1/14

1/4

K Apartment

סטטוס: אוכלס

.דירה של 85 מ"ר המשקיפה על גינה גדולה ליד התאטרון הלאומי הבימה

.הדירה הייתה חשוכה וסגורה עקב ריבוי קירות פנימיים וקורה אחת דרמטית של מטר גובה שחוצה את הדירה

הדגשים העיקריים של הלקוח היו להכניס את הנוף הפתוח אל הדירה ולאפשר כמה שיותר אור טבעי ותחושת חלל מרווח ואוורירי המתייחס לסביבה. כדי לעשות זאת נוספו שני פרופילים של פלדה בצורת האות יו המחבקים את הקורה הקיימת ומאפשרים את קיצורה בחצי מהגובה. הפעולה הזאת, יחד עם הריסת רוב הקירות הפנימיים פתחה את החלל בצורה משמעותית. בחרנו להשאיר את המראה הגולמי של האלמנטים הקונסטרוקטיביים כדי לשמר את ההיסטוריה של הדירה הישנה עשרה פנלים חצי שקופים עשויים פלסטיק מיוחד בהדפסה תלת-ממדית באורך של  עשרה מטרים, נוצרו על מנת להפריד את החלקים הציבוריים של הדירה מהחלקים הפרטיים שלה. הפנלים חוצים את הדירה לשניים: חלק אחד של כניסה, מטבח וחלל מגורים וחלק שני של חדר השינה, חדר הרחצה, שירותי אורחים וחדר העבודה

המחיצה בנויה כך שהיא יכולה להיפתח ולהיסגר כמו הרמוניקה וע"י כך מאפשרת בשתי מחוות פשוטות להפוך את הדירה ללופט. המחיצה תלויה

מהתקרה ולכן מאפשר את המשך רצפת הבטון ללא הפרעה ויזואלית ברצפה. הצורה התלת-ממדית של הפנלים מאפשרים במבט ישיר שקיפות מסוימת אך עם זאת, אם מסתכלים עליהם מהצד, הם נאטמים למבט לגמרי. המשחק של השקיפות השונה מייצרת תחושה של עומק, חוסר

.גבולות ודינמיות שמוסיפים לדירה מימד חלומי. בלילה, כאשר המחיצה סגורה, היא הופכת להיות גוף תאורה ענק המאיר את חלל המגורים

לעשות מקלחת בדירה לא בהכרח אומר להתנתק מהחלל, אפשר להוריד וילון חשמלי בלחיצת כפתור אם חפצים בפרטיות או לחילופין, להשאיר אותו למעלה ולהתקלח באמצע הדירה עם המבט לנוף

תמונות: בלר